A tikkasztó nyári hőségben nincs is kellemesebb, mint egy hűsítő fagylalt. A következőkben összegyűjtöttünk néhány egészséges receptötletet azoknak, akik odafigyelnek az alakjukra, diétáznak, vagy csak bűntudat nélkül szeretnének nassolni. Az alábbi desszerteket cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. Ráadásul egyszerűen, pillanatok alatt, mindössze egy turmixgép segítségével elkészíthetőek.
Hozzávalók:
- 2 db érett banán
- 15 dkg eper
- 1 db vanília (kikapart belseje)
- Mandulaforgács ízlés szerint
Elkészítés:
Az érett banánokat, az epret és a vaníliarúd kikapart belsejét összeturmixoljuk. Lehetőség szerint szilikonformába öntsük, de ha nincs a háztartásban, akkor használhatunk bármilyen kisebb műanyagpoharat is, például üres joghurtos poharat. A formákat megtöltjük és lefagyasztjuk, majd pár óra múlva fogyasztható is.
II.Kókusztejes málnafagyi
Hozzávalók:
- 25 dkg fagyasztott vagy friss málna
- 3 dl kókusztej
- 1 evőkanál stevia vagy nyírfacukor
- 1 db vanília (kikapart belseje)
Elkészítés:
A málnát turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a kókusztejet és a steviát vagy nyírfacukrot. Pár perc alatt krémesre keverjük. Ízesíthetjük utólag vaníliával, vagy bármilyen édesítővel. Formába öntjük és fagyasztjuk. Óránként érdemes átkeverni, hogy ne legyen kásás.
III.Citromfagyi diétásan
Hozzávalók:
- 5 tojásfehérje
- 2 dl cukrozatlan habtejszín
- Eritrit vagy stevia ízlés szerint
- 2 citrom (leve és reszelt héja)
- 1 marék mentalevél
Elkészítés:
A tojásfehérjét, az édesítőt, a citrom levét és reszelt héját vízgőz felett, folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük. Vigyázzunk, hogy ne menjünk 85 C fölé. Ha nincs hőmérőnk, kezünkkel ellenőrizhetjük a hőfokot. A keveréket levesszük a gőz felől és kihűlésig robotgéppel habosra keverjük. A tejszínt is habbá verjük, majd összeforgatjuk a citromos keverékkel. Tegyük fagyasztóba és óránként keverjük át. Fagyasztás után fogyasztható.
Tipp: mentalevelet is keverhetünk bele, hogy még hűsítőbb legyen.
IV.Barackos joghurtfagyi
Hozzávalók:
- 0,5 kg őszibarack
- 3 evőkanál édesítőszer (eritrit, stevia)
- 0,5 csésze natúr joghurt (fogyókúrázóknak alacsony zsírtartalmú)
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Őszibarackot meghámozzuk és feldaraboljuk. Turmixgépbe tesszük a barackot, édesítőt, joghurtot, citromlevet és a fahéjat. Kb 5perc alatt krémesre keverjük, majd tálakba töltjük és fagyasztjuk.
Használhatunk növényi alapú joghurtot is.
V.Diétás csokifagyi
Hozzávalók:
- 20 dkg túró
- 2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
- 1 db avokádó
- 1 ek édesítőszer (ízlés szerint)
- 2 ek joghurt
Elkészítés:
Az avokádó belsejét kikaparjuk, majd turmixgéppel összeaprítjuk. Minden összetevőt keverjünk össze, majd adjuk hozzá a pépes állagú avokádót is. 30percenként érdemes elkeverni, hogy ne álljon össze egy fagyott tömbbé.
Tipp: olvasztott csokoládéval fokozhatjuk az élményt, így azonban már kevésbé lesz diétás a desszertünk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.